ÖSYM’nin açıkladığı 2025 yılı sınav takvimine göre bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 21-22 Haziran’da yapılacak.
2025 YKS Ne Zaman Yapılacak? Kaç Gün Kaldı? (Sayaç)
2025 YKS 1. Oturum (TYT) Ne Zaman?
Sınav Tarihi: 21 Haziran 2025
Sınav Günü: Cumartesi
Saat: 10:15
Sınav Süresi: 165 dk
2025 YKS 2. Oturum (AYT) Ne Zaman?
Sınav Tarihi: 22 Haziran 2025
Sınav Günü: Pazar
Saat: 10:15
Sınav Süresi: 180 dk
2025 YKS 3. Oturum (YDT) Ne Zaman?
Sınav Tarihi: 22 Haziran 2025
Sınav Günü: Pazar
Saat: 15:45
Sınav Süresi: 120 dk
Başvuru Tarihleri Ne Zaman?
Açıklanan takvime göre 2025 YKS başvuruları 6 Şubat-3 Mart tarihleri arasında alınacak.
YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Sınav takvimine göre 21-22 Haziran 2025’te yapılacak YKS’nin sonuçlarının 22 Temmuz‘da açıklanması beklenmektedir.
YKS Başvurusu Nasıl Yapılır?
YKS sınavına başvurmak isteyen adaylar aşağıdaki adımları takip etmelidir:
- Başvuru süresi içinde ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan http://www.osym.gov.tr adresine gidin.
- ÖSYM’nin internet sitesinde bulunan “Aday Başvuru Formu“nu doldurun.
- Başvurunuzu ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilirsiniz.
- Başvuru ücretinizi ÖSYM’nin belirlediği bankalara yatırmanız gerekecektir.
YKS Nedir?
YKS, Türkiye’de üniversiteye giriş için uygulanan, ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen sınav sistemine verilen addır. YKS, üç aşamadan oluşmaktadır:
TYT (Temel Yeterlilik Testi)
Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden oluşan bir sınavdır. YKS’nin ilk aşamasıdır ve tüm adayların girmesi gerekmektedir.
TYT sınavında hangi dersler hangi konular var? Kaç sorudan kaç dakikadan oluşuyor? TYT ile alan bölümler neler? gibi TYT hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için hazırladığımız rehbere göz atmak için tıklayınız.
AYT (Alan Yeterlilik Testi)
TYT’yi geçen adayların girebileceği, Matematik, Fen Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler 1, Sosyal Bilimler 2 gibi belirli alanlarda soruların yer aldığı sınavdır.
AYT sınavında hangi dersler hangi konular var? Kaç sorudan kaç dakikadan oluşuyor? AYT ile alan bölümler neler? gibi AYT hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için hazırladığımız rehbere göz atmak için tıklayınız.
YDT (Yabancı Dil Testi)
Yabancı dil bölümlerine yerleşmek isteyen öğrencilerin girdiği sınavdır. İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Arapça olmak üzere farklı dil seçenekleri bulunmaktadır.
YDT sınavında hangi dersler hangi konular var? Kaç sorudan kaç dakikadan oluşuyor? YDT ile alan bölümler neler? gibi YDT hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için hazırladığımız rehbere göz atmak için tıklayınız.
YKS Puan Hesaplama
YKS sınavına girmeden önce deneme sonuçlarınızdan ortalama puanınızı hesaplayabilir ve hedeflediğiniz üniversiteye yetip yetmediğini öğrenebilirsiniz. Bunun için birçok hesaplama aracı bulunsada doğru verilere ulaşmak zordur. Doğru ve güvenilir bir hesaplama yapmak için PuanGO’yu kullanabilirsiniz.
YKS Puanınızı Hesaplamak için tıklayınız.