Şönt Reaktör Nedir? Elektrik faturalarına gelen zamanlardan sonra kompanzasyon panosunun önemi daha da belirgin olmaya başladı ve o soru geldi Şönt Reaktör Nedir? Diğer adıyla endüktif yük reaktörü kısaca endüktif yük üreten bir cihazdır. Peki endüktif yük nedir? Endüktif yük elektrik ile çalışan ve içinde bobin, sarmal olan cihazların yaptığı yüke denir. Şönt reaktör nedir sorusunu cevaplayabilmek için kapasitif yük nedir? Soru sunuda cevaplamamız gerekir. Kapasitif yük içinde yük bulunduran sistemlerin ürettiği enerjidir. Örneğin LED lambalar, elektronik parçaların olduğu tüm devreler kapasitif yük üretir.
Peki şönt reaktör nedir? Şönt reaktör ne işe yarar? Şönt reaktör kompanzasyon sistemlerinde endüktif ve kapasitif yükleri dengelemek için kullanılır. Elektrik sisteminizdeki kompanzasyonu ayarı kapasitife girerken sisteme endüktif basarak sisteminizi dengede tutar. Siz LED lambalarınızı bilgisayarlarınızı çalıştırdığınızda sisteminiz sisteme kapasitif yük basmaya başlar. Bu kapasitif yükü dengelemek için kompanzasyon panonuz da endüktif reaktör sürücünüz devreye girerek şönt reaktörünüzü çalıştırır ve sisteme endüktif yük basarak kapasitif-endüktif yük dengesini koruyarak sisteme aktif enerji girişi sağlar
Peki şönt reaktör kullanmazsak ne olur? Eğer sisteminizde, iş yerinizde ölçümlerden sonra şönt reaktör ihtiyacınız oluşursa kullanmaz iseniz faturanızda kapasitif yük kullanılmış olarak gözükür aktif olarak kullanmadınız bu kapasitif yük faturanıza yansıyarak size halk dilinde cezaya girer şöyle düşünebiliriz. Restoranda bir bardak kola istediniz lakin kolanızın yarısı köpük yarısı dolu çıkarken size bir bardak kola içmişsiniz gibi fatura geliyor, sizde haklı olarak içmediğinizi idia ediyorsunuz olay tamamen budur. Buradaki köpüğü almak için yani kullanmadığınız enerjiyi ödememek için sisteminizde kompanzasyon yaptırmanız gerekir. Ve yine yaptırmadığınız da cihazlarınızın çalışma ömrü daha da kısa olur ve gereksiz arızalara sebebiyet verebilir. Makinelerinizin verimliliğini ciddi anlamda düşürür.
Kompanzasyon Şönt Reaktör Seçimi
Sisteminiz kapasitif gücüne göre hesap yapılması gereklidir. Şöyle ki sayacınızdaki kapasitif yük endeksi olan 880 değeri sistemdeki kapasitif yükleri (elektronik parçaları LED aydınlatma, bilgisayar, regülatör, Ups vs. sistemleri) çalıştırdıktan sonra kapasitif yük endeksine tekrar bakmanız gerekiyor. Aradaki çıkan farkı sayaç çarpım oranı ile çarparak sitemin durumuna göre Trifaze veya monafaze kompanzasyon Şönt reaktör seçimi yapmanız gerekiyor. Tabi ki de Şönt reaktörü sürmek için endüktif yük sürücü kullanmanız gerekiyor
Şönt Reaktörlü Kompanzasyon Nedir?
Kompanzasyon sisteminin içinde şönt reaktör kullanılan sistemdir. Sistemde Şönt Reaktör kullanılarak sisteminizdeki kapasitifden kaynaklanan cezaları ürününüzde meydana gelecek arıları gidermek cihazılarınızın ömrünü daha da uzun tutmanız için kompanzasyon sistemlerinize dahil olan dönüştürücüdür.
Şönt reaktör Fiyatları kullanmak istediğiniz Kvar göre değişiklik göstermektedir. Kullanmak istediğiniz şönt reaktörün trifaze, monafaze, kaç kvar olduğuna, bakır veya aliminyum sargı oluşana göre fiyatlarında değişiklik gösterir bu yazımızın yukarısında ürünlerin fiyat listesini görebilirsiniz.