Ocak ayında YKS öğrencisinin nasıl çalışabileceği üzerine konuşmuştuk. Derken göz açıp kapayana kadar Şubat gelmiş bile! Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor ve emin olun, bu son beş ay daha da hızlı akıp gidecek. Şubat ayı, YKS’ye hazırlanan herkes için belki de en kritik dönemlerden biridir.
Gelin, bu yazımızda Şubat ayında YKS öğrencisi nasıl çalışmalı, son beş ayı nasıl daha verimli değerlendirebilir, sorularının cevaplarına birlikte bakalım..
Şubat Ayı Neden Çok Kritik?
Şubat ayı, gerçek sınav temposuna girmeden önceki son fırsattır. Özellikle Mart ayından itibaren sıklaşacak denemelerde motivasyon eksikliği yaşamamak için Şubat ayında eksikleri tamamlamaya yönelik bir program hazırlanmalıdır. Şubat ayında planlı ve verimli çalışmak, YKS’de başarıya ulaşma ihtimalini ciddi şekilde artırır. Eksiklerini tamamlayan, deneme çözme alışkanlığı edinen ve motivasyonunu koruyan öğrenciler, sınav yaklaştıkça daha avantajlı hale gelir.
Konular Yetişir mi?
İkinci dönemin başlamasıyla sınava daha yakın hissetmeniz çok normal. Bu yakınlıkta size “AYT biter mi?, Konular yetişir mi?” gibi sorular sordurtmaya başlamış olabilir. Bu sorulara EVET cevabı vermek sizin elinizde. Kalan zamanı doğru değerlendirirseniz konu yetiştirme konusunda bir sıkıntınız kalmaz.
Seri Denemelere Ne Zaman Geçmeliyim?
Gerçek sınavın stresiyle yüzleşmek ancak sürekli deneme çözmekle mümkündür. Dershane veya okulda yapılan aylık denemeler tek başına yetmez. Evde kendi başına seri denemelere başlamalısın eğer şu kriterlere uyuyorsan;
TYT’de bir çok konuyu halletmiş ve AYT’de ilerlemen istediğin gibiyse, seri denemelere başlayabilirsin. Denemeler senin için faydalıdır çünkü önceden öğrendiğin konuları pekiştirmeni sağlar ve daha çok soru tipi görmeni sağlar.
Ancak eğer konu eksiğin çok fazla ise deneme çözmek senin yararına olmaz. Hem konu eksikliğinden dolayı denemelerde çıkacak yanlışların senin motivasyon kaybına sebep olurken hem de yeni konu öğrenmeye harcayacağın vakti denemeyle kaybettiğin için ilerlemen yavaşlayacaktır.
Sınava Çok Az Kaldığını Unutma
“Daha çok zaman var” hatasına düşmemelisin. Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor ve inan, son beş ay daha da hızla geçecek. Bu yüzden bu ayı nasıl değerlendireceğine dair bir program oluşturmalı ve dönemi en verimli şekilde geçirebilmelisin.
YKS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?
YKS sınavına girmeden önce deneme sonuçlarınızdan ortalama puanınızı hesaplayabilir ve hedeflediğiniz üniversiteye yetip yetmediğini öğrenebilirsiniz. Bunun için birçok hesaplama aracı bulunsada doğru verilere ulaşmak zordur. Doğru ve güvenilir bir hesaplama yapmak için PuanGO’yu kullanabilirsiniz.
YKS Puanınızı Hesaplamak için tıklayınız.
Unutmayın, Şubat ayı sizin için büyük bir fırsat! Şu anki düzeninize sahip çıkın, kendinize güvenin ve bu ayı en verimli şekilde geçirin.
Şubat’ı en verimli şekilde geçirmek için kendinize koyduğunuz hedef nedir? Yorumlarda paylaşın! 🎯
Çok faydalı bir bilgilendirme makalesi olmuş, teşekkürler. <3