Ders Çalışamıyorum Ne Yapmalıyım
Mustafa Fatih Dündar – Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi
Öncelikle ne yapmalıyıma değil ne yapmamalıyıma bakalım. Sonra yapılması gerekenlere geleceğiz. Çünkü insan önce hatalarını bilmeli sonra doğruları yapabilmelidir. Önce yasaklardan kaçınacaksın sonra gerekli olanları yapacaksın. Yasak deyince gözünüz korkmasın basit ama önemli bir kaç noktaya değineceğim 🙂
1)Ertelemeyin
En kolay psikolojik kaçış yöntemi ertelemektir. Beynimiz bir sorunu çözmekten kaçmak için bizi ertelemeye iter. Aslında bu beynimiz değil , içimizdeki tembellik duygusudur. Hayır tembel değilsiniz , içinizde sizi tembelliğe iten bir his var. Onu kırmalısınız ve zamanında planladığınız şekilde yapmalısınız. Bunun için programlar hazırlayabilirsiniz:
(Programla ilgili yazıyı okuduktan sonra geri bu yazıya dönüp kaldığınız yerden devam etmelisiniz 🙂 )
2)Ertelemek için sebep: Bahaneler
Ertelemek için sebep üretmek yani bahaneler bulmak yerine hemen işe koyulmaya başlayın. Bahaneler bularak kendinizi kandırmanıza gerek yok. Yukarıdaki yazımızı okuyarak program hazırladıysanız bahanelere de kapılmadan programa uymaya bakın.
3)Uyku düzensizliği
Bunun için uzunca tavsiyeler yazmak yerine size sitemizdeki rehberlik ve tavsiye yazılarından ikisini tavsiye edeceğim :
4)Olumsuz Cümle ve Kelimeler den Kaçının
Negatif olmamalıyız. Olumsuz içerikli cümle ve kelimelerden kaçınmalıyız. Nasıl yani derseniz örneğin sinirlenme yerine sakin ol demeliyiz çünkü insan beyni olumsuz ekinden ziyade kelimenin kökünü alır sinirlenme kelimesinden sinirlen kısmını alır ve bilinçaltına işler. Ancak biz sakin ol dersek hiçbir sorun olmaz. İstenilen sonuca ulaşmış oluruz. Bu sadece bir örnekti. Siz de bunu ders çalışma hayatınızda uygulayabilirsiniz.
Evet arkadaşlar şimdi neler yapmamız gerektiğine bir bakalım. Yukarıdaki önlemleri aldıktan sonra ders çalışma için yapılması gereken noktalara gelelim:
1)Kendini Bil
Kendini keşfetmelisiniz. Biz kendimizi bilirsek neler yapabileceğimizi de biliriz. İnsan önce neler yapabileceğini bilmeli sonra o bilgisini uygulamaya dökmelidir. Neler yapacağını, ne kadar yapabileceğini bilmelisin. Kendi gücünü bildikten sonra seni kimse durduramaz. Kendin bile durduramazsın.
2)Sıralamaya bak,Puan önemli değil
Üniversiteye yerleşirken puan hesaplarının öneminden ziyade sıralamaya göre yerleşiyorsunuz. Yani şu puanı yapacağım hedefi yerine şu sıralamayı yapacağım hedefi her zaman daha iyidir. Sıralama hesaplama özelliğindeki PUANGO sitemize uğrarsan deneme sınavlarını sıralama olarak değerlendirme imkanı yakalarsın 🙂
3)Başaracağım demelisin
Başaracağım demek sizi motive edecek ve beyninize olumlu uyarılar gönderecektir. Yani başarmayı beyninize kodlamış olursunuz. Pozitif cümleler ve kelimeler kullanırsanız bilinçaltınızda pozitif olur. Bu da sizi olumlu yönde etkiler.
Tesekkurler ama hala bende işe yaramis gibi gorunmuyor?
teşekkürler motive oldum gidiyim de çalışıyım?
Çok teşekkür ederim çok faydalı bilgiler
;-)☆☆☆☆☆☆☆
rica ederiz 😀
YKS’ye 6 ay kala nasıl çalışılır konulu bir yazıda yazarsanız çok mutlu oluruz. Çünkü bugüne kadar bazı nedenlerden dolayı çalışamamis arkadaşlar var. Ben de dahil olmak üzere.
En kısa zamanda yazalım 🙂